Social

#rca trotineta electrica # rca obligatoriu #utilizare trotineta electrica #trotineta electrica

Utilizatorii de trotinete, obligati sa-si faca asigurare RCA din 2023

Incepand din 2023, toti utilizatorii de trotinete vor fi obligati sa-si faca asigurare RCA, conform Directivei Europene MTPL (Motor Third Party Liability).

 

Directiva Europeana care a intrat deja in vigoare in decembrie, anul trecut, aduce schimbari importante in ceea ce priveste regulile RCA. Cel mai probabil, aceste reguli vor fi aplicate si in Romania, incepand de anul viitor.

Potrivit noilor reguli, toti utilizatorii posesorii de trotinete electrice sunt nevoiti sa detina asigurare RCA.

In cazul celor care inchiriaza trotinete electrice, obligativitatea incheierea asigurarii cade in responsabilitatea firmei care ofera serviciul, se mai arata in noile reglementari.

Momentan nu se stie care va fi pretul pentru o asigurare RCA pentru trotinete. Potrivit Directivei, care se aplica la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, fiecare tara are obligativitatea de a-si adapta propria legislatie pana la finalul anului 2023. Prin urmare, noua directiva va intra in vigoare cel tarziu la finalul anului  2023 sau inceputul anului 2024.

La nivelul Romaniei se lucreaza deja la un draft de act normativ care sa preia prevederile Directivei, conform economica.net.  

Beneficiile aduse de polita de asigurare RCA in cazul detinatorilor de trotinete

Posesorii de trotinete vor beneficia de o serie de beneficii in urma incheierii politei de asigurare RCA. Astfel, asiguratul va beneficia de protectie pentru o gama mare de riscuri, precum:

  • daune materiale si vatamari corporale;
  • deces cauzat de fapte comise din culpa de catre asigurat;
  • daune rezultate din utilizarea trotinetelor electrice (limita poate ajunge si pana la 1.000 de euro);
  • acoperirea cheltuielilor efectuate de asigurat in procesul civil, in cazul in care a fost obligat la repararea prejudiciului cauzat.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea