Social

#legitimare controlori #activitate controlori #bilete ratb #controlori #amenda #mijloace de transport in comun

UTIL. Ce nu au voie sa iti faca sub niciun chip controlorii de pe tramvai sau autobuz

Daca ti s-a intamplat sa urci intr-un mijloc de transport fara un bilet de calatorie valid, fie ca te afli in Capitala sau intr-un alt oras din tara, esti pasibil de amenda. Trebuie sa stii inca ca un controlor nu are dreptul sa te dea jos in mod fortat din mijlocul de transport.

Potrivit onlinreport.ro, controlorii nu pot sa te oblige sa te legitimezi si in niciun caz nu au voie sa te lase fara actul de identitate. Obligatia lor este sa verifice legitimatia de calatorie si nimic mai mult. Pot, in schimb, sa ceara interventia Politiei sau a Jandarmeriei pentru legitimare.

Si pentru ca au existat controlori zelosi, care au coborat cu forta din mijloacele de transport in comun persoane prinse circuland fara sa-si fi platit calatoria, acelasi site mai face o precizare: controlorii nu au dreptul sa te coboare din tramvai cu forta, sa te bruscheze, sa te perchezitioneze ori sa-ti retina vreun bun personal. Un astfel de incident trebuie reclamat la Politie, insa in acest caz ai nevoie de un martor.

Potrivit sursei citate, controlorii nu au voie sa te retina in statie mai mult de jumatate de ora, in caz contrar actiunea lor numindu-se privare de libertate. Aceasta se pedepseste, conform Codului Penal, cu inchisoare de la 3 la 10 ani.

Sursa foto: jurnalul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea