Social

#urgenta #craciun #salvare

Urgente de Craciun: abuz de mancare, alcool si substante etnobotanice

Serviciile de ambulanta din intreaga tara au fost solicitate mai mult in perioada Sarbatorilor. O noua cauza pentru chemarea ambulantei a devenit consumul de .

"Au fost 11 solicitari pentru intoxicatii cu substante necunoscute. Anul trecut nu a existat nici un asemenea caz iar anul acesta nu exista zi in care sa nu avem macar o solicitare", a declarat directorul Serviciului de , medicul Alis Grasu, citat de Gandul.info.

Mai mult de 1.800 de bucuresteni au apelat de Craciun la Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti. Mai mult de 1.000 de apeluri au fost urgente de cod rosu si galben.

Numarul celor care au chemat abulanta pentru afectiuni digestive a scazut fata de anul trecut, insa numarul de depresii si sinucideri a crescut. 

"Au fost 12 tentative de suicid si am fost chemati la 15 cazuri in care pacientii erau diagnosticati cu depresii severe", a mai declarat directorul Alis Grasu.

La Iasi, un barbat a ajuns la Spitalul de Urgenta cu o alcoolemie de 6 la mie. Dupa ce si-a revenit din , ieseanul a povestit medicilor ca a baut peste 2 litri de coniac.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea