Social

# uraganul ian # ian #uragan #florida #sua

Uraganul Ian face ravagii in SUA. Florida, intens afectata

Uraganul Ian a lovit Florida provocand pagube uriase. Vanturile puternice si ploile torentiale au inundat strazile si au provocat pene de curent pe zone extinse.

 

Cu o viteza a vantului de pana la 185km/h, uraganul Ian a ajuns pe uscat de-a lungul coastei Cayo costa, in sud-vestul statului, la ora locala 15.05 (19.05 GMT), potrivit Centrului National al Uraganului (NHC).

Uraganul Ian a fost clasat la categoria 4 din 5. Acum se afla la categoria 3, dar ramane distuctiv.

Aproximativ doua milioane de case au ramas fara curent electric miercuri seara, in Florida. Printre zonele care au ramas fara curent electric se afla si orasul Punta Gorda. In timpul noptii, au mai fost iluminate doar cladirile care aveau gneratoare.

In sud-vestul Floridei, uraganul a provocat inundatii catastrofale. Imaginile filmate la fata locului arata masini plutind pe strazile inundate de ape. In Fort Myers, un oras din Florida, inundatiile au fost atat de severe incat orasul pare un lac imens.

In cursul acestei zile, furtuna ar trebui sa se deplaseze pe continent, ana in estul Floridei si sa iasa apoi Atlanticul de Vest, spre seara. Desi uraganul isi va pierde usor din intensitate pe masura ce avanseaza pe uscat, acesta va fi in contonuare distructiv.

 

 

 

FOTO news.sky.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea