Social

#eliberare #inchisoare #ancheta #viol #italia #racz

Unul dintre romanii acuzati de viol, Karol Racz, a fost eliberat din inchisoare

Romanul Karol Racz , arestat in Italia sub acuzatia de viol, a fost eliberat aseara din inchisoarea unde era retinut impreuna cu un alt roman, Alexandru Isztoika Loyos . Avocatul lui a declarat ca va cere despagubiri pentru zilele petrecute in inchisoare de clientul sau.

Racz a fost acuzat ca ar fi comis violul desfasurat pe 14 februarie la Roma si mai apoi, de un viol care a avut loc pe 21 ianuarie in cartierul roman Primavalle. In urma primirii rezultatelor testelor ADN efectuate in astfel de cazuri s-a stabilit insa ca romanul este nevinovat. Astfel ca la aproape o luna dupa ce a fost incarcerat, Karol Racz a fost lasat sa plece din inchisoarea Regina Coeli din Roma.

Avocatul romanului, Lorenzo La Marca, vrea insa sa intoarca lupta impotriva statului italian. La Marca a declarat ca va face plangere si va cere despagubiri pentru zilele petrecute de clientul sau in arest.

Celalalt roman arestat in acelasi caz, Alexandru Isztoika Loyos, va ramane in inchisoare, desi a fost disculpat si el de probele ADN. El este acuzat insa de calomnie si autocalomnie.

Cotidianul italian "Il Tempo" anunta saptamana trecuta ca ancheta in cazul "Caffarella" porneste aproape de la zero dupa ce rezultatele celor 22 de teste ADN efectuate rudelor lui Alexandru Loyos Isztoika au iesit negative. In plus, din ultimele articole aparute in presa italiana rezulta ca politistii italieni care investigheaza violul din parcul Caffarella au apelat la ajutorul detectivilor Biroului Federal de Investigatii (FBI) pentru a incheia ancheta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea