Social

#basescu #inundatii #ministru #imbecil #strudenti

Unul dintre ministri a avut o atitudine imbecila in timpul inundatiilor

Unul dintre ministri a avut o atitudine imbecila in timpul inundatiilor. Este declaratia facuta de presedintele Traian Basescu la Neptun, la o intalnire a Asociatiei Comunelor din Romania. Seful statului nu a nominalizat ministrul la care s-a referit, dar a precizat clar motivul nemultumirii sale.

Traian Basescu a participat sambata la Neptun, la Sesiunea Extraordinara a Asociatiei Comunelor din Romania. Basescu a spus ca a vazut, la un comandament pentru inundatii, "o atitudine imbecila din partea unui ministru", care a cerut sa vina primarii la el. "Am vazut o atitudine imbecila la un comandament de inundatii, la un ministru care a cerut sa vina primarii la el. Imbecilul ala nu avea contactul cu realitatea", a spus presedintele Traian Basescu.

Intrebat la cine s-a referit, presedintele a refuzat sa dea nume. "S-ar putea sa aiba reactie, fara sa stie ca nu i-am dat numele", a incheiat Basescu.

In zonele afectate de inundatii au fost prezenti, pe langa presedinte si premierul, ministru Internelor, Cristian David, cel al Mediului, Attila Korodi , cel al Muncii, Paul Pacuraru si cel al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

Presedintele a declarat ca primarii trebuie sa se bata pentru obtinerea autonomiei locale, afirmand ca sunt politicieni care nu doresc acest lucru si care vor ca primarii sa vina in genunchi la Bucuresti.

Studentii i-au solicitat presedintelui Basescu sprijin pentru adoptarea unui Statut al Studentului

Seful statului s-a intalnit la Eforie Sud cu studentii din Romania, la festivitatea de deschidere a Taberei studentesti de vara a Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania.

Tinerii i-au solicitat presedintelui adoptarea unui statut al studentului la deschiderea taberei de vara de la Eforie Sud.

Ei i-au aratat necesitatea legiferarii unui statut al studentului, prin care sa se reglementeze obligatiile si drepturile studentilor din Romania, si i-au solicitat sprijin in elaborarea acestuia, pentru a beneficia de un statut, la fel ca si cadrele didactice.

Seful statului le-a vorbit, la randul sau, tinerilor, despre necesitatea unui parteneriat intre studenti si profesori. El a mai spus ca, inca din anul 2005, a fost infiintata o comisie prezidentiala pentru sistemul educational, iar in urma unui studiu recent a rezultat ca 60% din studenti sunt multumiti de actualul sistem de invatamant .

Traian Basescu a apreciat, insa, ca acesta nu este performant si nu raspunde nevoilor din economia nationala, pentru ca in invatamantul superior calitatea lasa de dorit, iar studentii nu au deprinderi dupa ce termina facultatea. Seful statului a mai remarcat si lipsa concurentei de la admiterea in facultati si a spus ca totul pleaca de la bacalaureat, de unde se stimuleaza neperformanta.

El a apreciat ca bacalaureatul ar trebui sa fie o evaluare a cunostintelor, iar admiterea in facultate o descoperire a calitatilor si deprinderilor.

El a insistat pe slaba pregatire a cadrelor didactice din mediul rural, unde doar 3% din tineri ajung la o facultate.

In acelasi timp, seful statului s-a referit si la slaba pregatire a unor profesori din mediul universitar, care ar trebui, pentru performanta, sa se axeze pe cercetare si studii.

Presedintele Traian Basescu le-a prezentat studentilor si inceputurile carierei sale profesionale dupa absolvirea facultatii, a explicat ca marile companii au inceput sa aprecieze competenta si mai putin relatiile.

Seful statului a mai declarat ca spera ca pachetul de legi din invatamant sa fie elaborat pana la formarea noului guvern de dupa alegeri, astfel incat sa fie aplicat in urmatorii ani.

In prezent ANOSR reprezinta 500.000 de studenti din 16 centre universitare.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea