Social

#stat #somaj #bugetar #angajat #concediere

Unul din sapte bugetari ramane fara job in 2010

Ministrul Finantelor anunta concedierea a 10% dintre bugetari . Potrivit declaratiilor lui Gheorghe Pogea , Guvernul planuieste o reducere a cheltuielilor de personal, care se va traduce prin trimiterea in somaj a 138.000 de lucratori la stat.

Guvernul intentioneaza ca in 2010 sa fie aplicata o reducere a cheltuielilor de personal echivalenta cu 0,66% din PIB. Declaratia, facuta de ministrul Finantelor, la Realitatea TV, mentioneaza ca 10% dintre bugetari vor ramane fara loc de munca.

Statisticile oficiale mentioneaza faptul ca in tara noastra exista aproximativ 1,38 milioane de bugetari. Astfel, potrivit noilor precizari facute de Gheorghe Pogea , aproape 138.000 de persoane sin sistemul de stat ar putea ajunge in randul somerilor, la anul.

Ministrul a precizat faptul ca bugetarii au fost pana acum destul de norocosi, insa situatia cheltuielilor bugetare facute cu lucratorii din sistemul de stat nu mai poate continua. “Mi-as permite sa spun ca personalul din sectorul public a fost privilegiat. Nu a avut de suferit de pe urma crizei, prin pierderea masiva a locurilor de munca, asa cum s-a intamplat in sectorul privat”, a precizat Gheorghe Pogea, citat de Cotidianul.

Procentul de reducere a cheltuielilor din sectorul public, de 0,66%, este confirmat si de scrisoarea publicata de Fondul Monetar International . Scrisoarea suplimentara de intentie la acordul stand-by semnat cu Romania in luna martie publicata azi-noapte de FMI mentioneaza ca un bugetar din sapte ar urma sa ramana fara job in 2010.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea