Social

Ungureanu antreneaza sase noi ambasadori

Pe 7 septembrie, comisiile de politica externa ale Senatului si Camerei Deputatilor vor audia ambasadorii propusi de MAE sa-i inlocuiasca pe diplomatii epocii PSD.

Fostul deputat UDMR de Arad GyArgy Tokay este propus pentru postul de ambasador al Romaniei pentru Lituania si Letonia, inlocuindu-l pe Petru Ioan Cordos. Dupa plecarea lui Ireny Comaroschi la Budapesta, tinarul diplomat Gabriel Bartas a fost ales ca ambasador al Romaniei in Polonia. Un alt fost deputat, Vasile Popovici, va parasi postul de consilier-atasat de presa la Ambasada Romaniei din Franta pentru postul de ambasador in Maroc. Anterior, Vasile Popovici a mai fost si consul general al Romaniei la Marsilia.

Pe urmele lui Plesu

Printre cei sase noi ambasadori care vor fi audiati de comisiile de politica externa va fi Elena Sava-Stefoi, fost redactor al revistei Dilema. Elena Stefoi, vizata pentru postul de ambasador in Canada, a fost adusa in diplomatie de Andrei Plesu , pe vremea cind acesta era ministru de Externe. Dupa un mandat de consul general al Romaniei la Montreal, Stefoi a ocupat diverse functii in centrala diplomatica de la Bucuresti. Ultima functie de conducere a fost cea de director general al Directiei de Afaceri Politice. Ea urmeaza sa-l inlocuiasca pe fostul ministru al Invatamintului din cabinetul Vacaroiu, Liviu Maior, caruia MAE i-a cerut revenirea in tara.

Diplomati cu experienta in publicistica

La rindul sau, Toader Paleologu, de formatie politolog, va fi audiat ca ambasador al Romaniei in Danemarca si Islanda. toader paleologu il va inlocui pe Vlad Andrei-Moga. Considerat de unii romani din Canada, unde a fost ambasador, drept diplomat in literatura si scriitor in diplomatie, Gabriel Gafita a fost preferat acum pentru postul de ambasador al Ro-maniei in Portugalia, pe locul lasat liber de Theodor Baconsky atunci cind acesta a fost numit secretar de stat in MAE, la inceputul acestui an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea