Social

#cerere #ungaria #steag #agresiune simbolica

Ungaria sustine autonomia Tinutului Secuiesc

Guvernul maghiar sustine autonomia Tinutului Secuiesc, daca acest lucru este cerut de etnicii maghiari din Transilvania, potrivit declaratiilor lui Oszkar Fuzes, ambasadorul Ungariei la Bucuresti.

"Daca asta este vointa secuilor, cetatenilor romani de etnie maghiara, daca asta e cererea lor, da (sustinem - n.r.)", a declarat acesta la Realitatea TV.

Pe de alta parte, ambasadorul a precizat ca este de acord cu afirmatiile recente ale lui Nemeth Zsolt, secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria. Aceasta afirmase marti ca maghiarii din Transilvania sunt supusi unei agresiuni simbolice si, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie sa raspunda, in semn de solidaritate, arborand steagul secuiesc.

Oszkar Fuzes a mai declarat ca nu intelege de ce steagul secuiesc reprezinta o problema majora pentru statul roman.

"Singura propunere pe care pot sa o fac este ca Tinutul Secuiesc sa devina oficial. Dupa cate stiu, aceasta este o cerere foarte veche a secuimii. Nu eu si nici Ungaria nu facem aceasta cerere. Asta este o cerere a locuitorilor Tinutului Secuiesc", a spus ambasadorul, care a adaugat ca aceasta cerere este sprijinita de statul maghiar.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea