Social

Ungaria, bestia nerra

In ultimele 10 meciuri, nationala de handbal feminin a Romaniei a obtinut numai doua victorii impotriva vecinelor

Cel mai important succes romanesc impotriva unguroaicelor a venit la CM din 2005, cand le-am invins in faza semifinalelor. In schimb, cu Polonia nu am avut niciodata probleme, iar ultima oara cand am jucat impotriva Japoniei a fost la CM din 2003.

Schimbarea adversarilor de la turneul preolimpic care va avea loc la Bucuresti, in perioada 28-30 martie, a scos in fata Romaniei nationala Ungariei, una dintre putinele echipe in fata carora noi avem palmares negativ. In ultimii patru ani, cele doua nationale s-au intalnit de 10 ori, atat la Mondiale si Europene, cat si in jocuri amicale, iar Romania a obtinut doar doua victorii, in timp ce Ungaria a castigat de sase ori, doua jocuri terminandu-se la egalitate.

2.500 de bilete vandute


Ultimul succes impotriva maghiarelor a venit la CM din 2005, cand le-am invins in semifinale, cu scorul de 26-24. In rest, vecinele ne-au invins la CM Croatia din 2003, la CE Ungaria din 2004 si la CM Franta din 2007, celelalte rezultate fiind inregistrate in diverse partide amicale sau turnee de pregatire.

„Va fi greu, noi trebuie sa tratam meciurile cu seriozitate, pentru ca fiecare are importanta sa. Ungaria este un adversar tare, dar, daca noi suntem in forma maxima, nu avem cum sa pierdem. Important este sa mearga apararea", a spus centrul Aurelia Bradeanu, care evolueaza la Gyor ETO. In schimb, cu Polonia nu am avut niciodata probleme, in timp ce ultima intalnire cu Japonia s-a consemnat la CM Croatia, in 2003, cand am invins cu 41-30.

Chiar daca multi s-au temut ca Sala Polivalenta va fi goala la jocurile din turneul de precalificare, lucrurile nu stau chiar asa. Mihai Marinescu , secretar general al FRH, a anuntat ca pana miercuri se vandusera deja 2.500 de tichete. Primele doua clasate se califica la JO 2008 de la Beijing.
Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sport Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea