Social

#adapost in caz de cutremur #adapost cutremur #cutremur

Unde sa te adapostesti in cazul unui cutremur. Sfaturile unui inginer constructor

Lucian Melinceanu, presedintele Asociatiei Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri din Romania, a demontat povestea cu statul sub tocul usii sau al grindei, in cazul unui cutremur, despre care a spus ca sunt “povesti”. Acesta a explicat ca fiecare persoana trebuie sa stie care sunt locurile cele mai rezistente din locuinta sa si ca acelea sunt cele mai rezistente.

 

Unde sa te adapostesti in cazul unui cutremur. Sfaturile unui inginer constructor 

“Un lucru important: ne gandim, tot timpul, unde ne adapostim in caz de cutremur. In mod normal, ar trebui sa ne adapostim langa cel mai important punct de rezistenta din casa. Cand spun aceasta fraza, toti zic: pai si de unde stiu eu unde e ala? Ar trebui incet-incet sa ne educam si sa stim fiecare, la noi acasa, care este cel mai sigur loc, cel mai puternic stalp, cel mai puternic perete. Trebuie sa realizam ca povestea cu statul sub grinda sau sub tocul usii este o poveste de la 1960.

Adapostirea sub grinda este valabila pentru planseele de lemn si nu se mai potriveste in ziua de astazi!”, a spus Lucian Melinceanu, potrvit dcnews.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea