Social

#burse #franta #marea britanie #italia #rusia #studenti romani

Unde prefera sa studieze romanii peste hotare?

Cu 30% din numarul de bursieri, Franta este in ultimii zece ani in fruntea destinatiilor de studentie preferate de tinerii din tara noastra, urmata de Marea Britanie si Italia, unde numarul de aplicanti este sub 10%.

"Majoritatea tarilor solicitate apartin Uniunii Europene, in special cele latine si francofone , pe primul loc situandu-se Franta, Italia, Spania si Belgia. Aceasta situatie se explica prin structura comuna latina, dar, nu in ultimul rand, prin faptul ca studentii sunt informati ca beneficiaza in aceste state de biblioteci ultramoderne, de dotare tehnica de exceptie", a explicat Magda Jianu, directorul Centrului National pentru Burse de studii in strainatate (CNBSS), pentru Cotidianul. Marea Britanie a fost aleasa centru universitar de putin timp, din cauza ca este o tara scumpa, la fel ca Statele Unite si Canada. Din anul 2000, proportia celor plecati aici este in jurul a 5%. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea