Social

Un teatru al contrastelor

Tara nord-africana este un amestec intre inovatie si cele mai conservatoare traditii, intre stralucire occidentala si cea mai neagra saracie.

Intre hoteluri de cinci stele si mizerie, intre beduini bogati si copii saraci care stau si cer- sesc cu manuta intinsa, intre plantatii de palmieri si dune , in sud, si mare , la nord, cu o plaja de peste 1.000 km, Tunisia este locul de intalnire a Orientului cu civilizat ia mediteraneeana.

O tara naucitoare, a culorilor si a contrastelor, a parfumurilor si a aromelor exotice, mereu surprinza toare, cu un soare care te mangaie tot timpul anului.

Tunisia te imbie cu ruinele civilizatiilor antice, cu taramul mitic al Cartaginei si al Jerbei, insula lui Ulise, cu mozaicurile unice in lume de la Muzeul Bardo, cu un oras complet albastru, Sidi Bou-Said. Si cu statiunile luxoase, ascunse de livezi de portocali, cu cea mai albastra apa a marii, cu croaziere pe corabii mostenite de la Barbarossa.

In sud, Sahara te tenteaza cu safari, cu palmieri sau cu camile, cu oaze, asezari berbere, munti arizi sau cu dune-gigant - toate invaluite in nisip, aventura si magie.

continuarea in Evenimentul Zilei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea