Social

Un sondaj pentru linistea lui Adrian Nastase

Dupa ce a pierdut puncte politice pretioase din cauza frictiunilor din partidul pe care il conducea pina anul trecut, Nastase primeste putina incredere de la ultimul sondaj al Grupului de Studii Sociale. El este lider al frumusetii, al opozitiei si cel mai bun premier.
Adrian Nastase este cel mai frumos politician, liderul incontestabil al opozitiei, cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut Romania post-decembrista si unul dintre principalii candidati la functia detinuta in acest moment de Calin Popescu Tariceanu. Datele provin dintr-un sondaj efectuat in perioada 5-11 august 2005 de Grupul de Studii Sociale 2000, la comanda Multimedia Political Communication, firma la care actionar principal este Dan Andronic , fost consilier al lui Adrian Nastse in campania pentru alegerile prezidentiale si director de campanie pentru PSD in algerile locale.

Potrivit sondajului, Adrian Nastase conduce in preferintele romanilor la capitolul frumusete cu 22,5%. El e urmat de Tariceanu si Geoana cu 20,2%, respectiv 13,7%. Tot Nastase conduce si in aprecierile romanilor cu privire la activitatea de sef al Executivului. 26% dintre cei intervievati cred ca el a fost cel mai bun premier de pina acum, fiind urmat indeaproape de Theodor Stolojan cu 24,7%. Cei doi se lupta pentru intiietate si cind vine vorba de schimbarea lui Tariceanu din functia de premier, insa aici intiietate are Stolojan. El este preferat pe scaunul lui Tariceanu de 51,7% dintre cei intervievati fiind urmat la oarecare distanta de Nastase care e favoritul a 20,1% din respondenti. Daca ar urma duminica viitoare alegeri prezidentiale , Adrian Nastase ar iesi pe locul al doilea dupa Traian Basescu.

El ar aduna 30% dintre voturile electoratului, insa s-ar situa la mare distanta de actualul presedinte care este preferat de 50% dintre alegatori. In ceea ce priveste increderea in oamenii politici, Nastase pierde ceva puncte. El se situeaza pe locul sase cu 28,44% fiind devansat de Traian Basescu (54%), Theodor Stolojan (48%), Mona Musca (45%), Tariceanu (32,27%) si Mircea Geoana (30,42%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea