Social

#alunecare teren #disparitie catun #arici valcea #inghitit pamant

Un sat din Valcea va fi inghitit de pamant

Din cauza alunecarilor de teren, catunul Arici din comuna valceana Nicolae Balcescu risca sa dispara inghitit de pamant. Ploile recente au agravat cu mult casele celor opt familii care traiesc acolo in conditiile in care acestea au fost distruse de alte alunecari de teren, anunta Realitatea Tv.

Pamantul a luat-o la vale asa cum s-a intamplat si in urma cu aproape patru ani. Oamenii sunt ingroziti cand vad ca ploile din ultima perioada au facut ca dealul pe care se afla catunul sa o ia din nou la vale. Dupa alunecarile din 2005, Guvernul a dat materiale de constructii oamenilor. Autoritatile locale spun ca au nevoie de investitii pentru a opri alunecarile de teren.

"Daca se fac drenuri prin proiecte altfel nu se poate opri. Sunt afectate cam 5 hectare. A plecat prima parte si continua catre cea de sus", a declarat Constantin Oprea, primarul comunei. Alte patru localitati din judetul Valcea sunt afectate de alunecari de teren

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea