Social

Un rrom a incercat sa incendieze masina unui gardian la Roma

Un rom a incercat sa incendieze masina unui gardian la Roma, in apropiere de o tabara de nomazi de pe strada Martora, relateaza Il Messaggero in pagina sa electronica.

Gardianul se afla in zona "pentru a asista la operatiunile de instalare a unor WC-uri ecologice, cand, pe neasteptate, romul a imprastiat benzina in interiorul si exteriorul masinii", a declarat secretarul general adjunct al sindicatului politistilor locali, Alessandro Marchetti.

"Dn fericire, nu a putut sa aprinda bricheta , iar gardianul a reusit sa ceara ajutorul prin statie. Romul, probabil minor, s-a indepartat si a reusit sa dispara. (...) In prezent se fac cercetari", a adaugat el.

Marchetti a salutat faptul ca "primarul Alemanno vrea sa ofere politiei locale instrumentele potrivite pentru a se apara si pentru a deveni mai eficienta in apararea sigurantei cetatenilor".

Mai multi locuitori din cartierul genovez Teglia au protestat astazi, la ora locala 08.00 (9.00 ora Romaniei), fata de romii care au ocupat abuziv o cladire dezafectata din zona.

Manifestantii s-au declarat nemultumiti de faptul ca romii traiesc in conditii igienico-sanitare definite drept inacceptabile. Ei nu au nici apa, nici curent, iar cladirea pe care au ocupat-o abuziv pare sa fie plina de gunoaie si de excremente , potrivit protestarilor.

Dupa tentativa de rapire, sambata, a unui copil in varsta de sase luni, din casa sa, de catre o tanara de etnie roma, in varsta de 16 ani, Napoli se revolta impotriva comunitatii nomade. Localnicii, inarmati cu pietre, sticle incendiare si rangi, au atacat o tabara abandonata de pe strada Sorando Pietri si o alta de pe strada Malibran, unde se afla cea mai mare densitate de romi din zona.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea