Social

#accident gara gara Francia #roman Barcelona #accident Barcelona

Un roman, printre victimele accidentului din Barcelona de azi-dimineata. Anuntul MAE

Peste 50 de persoane au fost ranite azi-dimineata la Barcelona, dupa ce un tren regional de calatori a ramas fara frane la intrarea in gara Francia din Barcelona, lovind un stalp de beton de la capatul peronului. Printre victime se afla si un cetatean roman.

“In continuarea informatiilor cu privire la accidentul feroviar produs in data de 28 iulie 2017 in Barcelona, pana in prezent autoritatile locale au confirmat existenta unui cetatean roman printre victimele accidentului. Acesta se afla internat intr-o unitate spitaliceasca din Barcelona, prezentand rani usoare.

Oficiul Consular a contactat unitatea spitaliceasca pentru a obtine informatii suplimentare cu privire la situatia acestuia.

Precizam faptul ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Consulatului General al Romaniei la Barcelona –(0034) 934181535, (0034) 934344223 sau (0034) 934340220, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) şi preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau pe numarul de urgenta al oficiului consular: (0034) 661547853.

Consulatul General al Romaniei la Barcelona monitorizeaza in continuare cazul si este in contact cu autoritatile locale, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari”, precizeaza MAE.

 

Accidentul a avut loc la ora 07.15, in aceasta dimineata, trenul venea din satul Sant Vicenç de Calders, la 60 km sud-vest de Barcelona, conform BBC. 

Cel putin 18 oameni au fost transportati la spital, conform anuntului facut de autoritati pe Twitter. Mecanicul de locomotiva se afla printre raniti si se afla in stare de soc. Íñigo de la Serna, ministrul pentru Lucrari Publice, a sosit la Barcelona, pentru a superviza operatiunile de salvare.

Sursa foto: twitter.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea