Social

#sapun #pasta de dinti #spalat #roman

Un roman foloseste cinci sapunuri pe an

Romanii sunt certati cu produsele de igiena personala . Un studiu recent arata faptul ca un roman foloseste intr-un an maxim cinci sapunuri, doua paste de dinti si doar unul din doi se spala pe maini dupa ce foloseste toaleta.

Mai putin de jumatate dintre romani se spala pe maini dupa ce stranuta ori tusesc in palme si doar un adult din sase face asta dupa ce intra in contact cu banii, arata studiul dat publicitatii cu ocazia lansarii Campaniei Nationale de Promovare a Normelor de Igiena Personala si a Mediului Inconjurator.

Potrivit acestuia un roman foloseste, in medie, intr-un an, patru sapunuri, doua paste de dinti si patru kilograme de detergent , lucru care ne plaseaza pe ultimul loc in Europa la acest capitol. In schimb, in spitale numarul persoanelor care merg la spital din cauza unor boli provocate de mizerie este in crestere. Acesta este motivul pentru care autoritatile au decis initierea unei campanii media, care sa ajute la educarea tinerilor romani cu privire la igiena, inca din copilarie.

Medicii spun ca o igiena precara poate duce la o lipsa de dezvoltare chiar la nivel national, dar si riscul aparitiei unor epidemii. In plus, in urma cu cateva luni, specialistii avertizau asupra faptului ca igiena precara va amplifica pandemia de gripa porcina in Romania.

“In Romania, reteaua spitalelor de boli infectioase in care pot fi ingrijiti cei care fac infectia cu virusul A/H1N1 e destul de bine pusa la punct, insa amenintarea majora o reprezinta lipsa igienei, care favorizeaza raspandirea rapida a virusurilor” spuneau atunci specialistii Organizatiei Mondiale a Sanatatii, citati de Evenimentul Zilei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea