Social

Un pusti l-a facut mat pe Nisipeanu

Anonim in lumea sahului, tinarul de numai 17 ani dan Cantemir a reusit o surpriza de proportii, invingindu-l pe campionul european en titre Dieter Nisipeanu. A fost recompensat cu un milion de lei, bani din care si-a scos amicii la o pizza.

Marele Maestru International Dieter Nisipeanu, campion european en titre, a fost invins de un sahist anonim in virsta de numai 17 ani, Dan Cantemir, in cadrul unui simultan desfasurat in sala de conferinte a hotelului Parc din Alba-Iulia. Pe parcursul celor peste sase ore cit a durat simultanul la 40 de mese, Nisipeanu a cistigat 32 de meciuri si a remizat in sapte partide.

VIP in oras

Elev al Colegiului Tehnic Dorin Pavel in clasa a X-a, Dan Cantemir a devenit zilele acestea o mica vedeta a orasului Alba-Iulia. Meciul cu Dieter Nisipeanu mi-a facut o buna reclama. Acum ma opreste lumea pe strada sa ma intrebe cum am reusit, povesteste tinarul sahist. Dupa ce o scurta perioada a cochetat cu fotbalul - care insa nu m-a prea atras -, Dan a inceput sa practice sportul mintii la virsta de 8 ani, la Clubul Municipal de Sah Alba-Iulia. Tata (n.r. - Samoila Dan) mi-a insuflat dragostea pentru sah. Ca si mine, si el este un impatimit al acestui sport, fiind legitimat la clubul din Alba-Iulia. Cind a vazut ca maninc sah pe piine, cum s-ar spune, s-a decis si m-a inscris si pe mine la club. Sahul este viata mea, a declarat Dan Cantemir. Rezultatele nu au intirziat sa apara pentru tinarul sahist: Am cistigat citeva turnee prin tara. Una dintre cele mai notabile performante ale mele este disputarea unei semifinale de Campionat National , in 2001, in care am reusit sa fac patru puncte si jumatate.

Si-a invins idolul

Victoria obtinuta in fata campionului european en titre este insa categoric cel mai bun rezultat inregistrat de Dan in cariera sa de sahist. A fost un meci incredibil, inca nu-mi vine sa cred ca l-am invins pe campionul european. Numai faptul ca urma sa ma aflu fata-n fata cu idolul meu, Dieter Nisipeanu, mi se parea un lucru fantastic. La o victorie insa nici nu visam. Cu toate acestea, m-am pregatit mult pentru acest meci: m-am antrenat dublu, am participat si la citeva concursuri. Cred ca asta m-a ajutat. Dupa meci, am stat de vorba cu Dieter. Mi-a zis ca in mod normal partida ar fi trebuit sa se incheie remiza, insa el a gresit la o mutare si asta l-a costat, a povestit Dan Cantemir.

Recompensat cu 100 RON

Pentru aceasta performanta, el a primit nenumarate diplome, fiind recompensat totodata cu un premiu in valoare de 100 RON: Am sarbatorit victoria atit cu familia, cit si cu prietenii. I-am scos la o pizza si la un suc in oras. Dupa ce si-a invins idolul, sahistul din Alba-Iulia are obiective mari: Imi doresc sa fiu selectionat in lotul national. Vreau sa reprezint Romania, alaturi de Dieter Nisipeanu sau de Andrei Istratescu, la Campionatul Mondial sau la Olimpiada.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea