Social

#Bogdan Chiorean #coronavirus #preot #vaccinare

Un preot le cere oamenilor sa-si vaccineze copiii si sa nu mai creada in teorii ale conspiratiei

Un preot face apel catre oameni sa nu mai creada in teorii ale conspiratiei si sa-si vaccineze copiii. Acesta mai este uimit si de faptul ca inca exista oameni care nu cred in existenta coronavirusului.

 

Bogdan Chiorean este preot, dar este si medic. Mai mult, preotul conduce un centru de ingrijiri paliative pentru bolnavi in faza terminala in Cluj-Napoca si stie ce inseamna suferinta bolnavilor.

Eu nu pot sa-mi imaginez ca la ora actuala, dupa atatea luni si atatea probleme cate a creat la toate nivelurile societatii acest coronavirus, inca mai sunt oameni care pun problema existentei. Putem pune orice problema - ca exista costuri, ca exista simptome sau ca nu exista - dar problema existentei virusului mi se pare ca nici n-ar trebui discutata macar”, a declarat preotul Bogdan Chiorean, miercuri seara, la Digi24.

Recent, el a observat o legatura intre curentul antivaccinist si teoriile conspirationiste despre pandemia de Covid-19, care capata tot mai mare amploare.

 „E un trend acum sa nu mai crezi in nimic. Nici in Covid, nici in vaccinuri, in medici, in specialisti”, a spus preotul, citat de presa din Cluj.

De foarte multe ori, se spune ca vaccinul ar avea si efecte adverse. Da, este un lucru pe care trebuie sa-l stie toata lumea. Dar daca va uitati, pe prospectul oricarui medicament exista efecte adverse. El este un preparat chimic, care are efecte adverse, uneori deloc neglijabile. De exemplu, daca am lua banalul algocalmin - care acum, slava lui Dumnezeu, se da doar la recomandarea medicului, pe reteta - daca citim tot prospectul, la un moment dat scrie ca in anumite situatii poate sa conduca la deces, creste riscul de deces. Asadar, efecte adverse avem, problema este sa luam decizii informate. Am fost intotdeauna, ca si pozitia Bisericii, de altfel, pentru o vaccinare, dar nu pentru o vaccinare obligatorie”, a explicat preotul care pledeaza pentru vaccinare si mai ales pentru informare. 

„Multi se cred specialisti dupa ce il citesc pe Dr. Google”

„Mai demult, oamenii mergeau la medici ca la preoti: ‘faceti cum stiti ca-i mai bine!’, spuneau. Acum multi se duc dupa ce citesc doua-trei fraze pe Dr. Google si au impresia ca sunt mari specialisti. Iar politia aceasta conspirationista le ofera si un aer de superioritate, ei crezand ca detin informatii pe care altii nu le cunosc. Nu mi se pare corect ca oamenii care nu au cele mai elementare notiuni de imunologie, fiziologie sa-si dea cu parerea. Eu am o teorie: daca ma duc la mecanic cu masina, nu ii zic ce sa-mi faca la ea, ca nu ma pricep. Daca eram atat de destept, o reparam acasa. Sunt multe legaturi pe care le gasesti, daca esti setat pe asta. Poti gasi legaturi si conspiratii la tot pasul”, a declarat Bogdan Chiorean.

Asa e si cu Covidul, ca am vazut ca multi nu cred nici in asta. E halucinant. Am vazut ca sunt multi specialisti si in fizica cuantica, teorii monologice, cum merg undele, in Bill Gates si 5G, care duce la Covid, si la o mare conspiratie mondiala care vrea sa ne conduca pe toti. Asa ceva nici nu merita comentat. Sa avem discernamant si vom trece peste toata aceasta perioada. Cu calm”, a indemnat preotul.

Sursa: digi24.ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea