Social

Un pas mic spre un mare vis. Hanescu si Carstea, in turul doi la Roland Garros

Exact cand da semne ca este in moarte clinica, tenisul romanesc revine la viata ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Miercuri dupa-amiaza, pe zgura celui mai prestigios turneu ce are loc pe aceasta suprafata, sportul alb din tara noastra a triumfat. Si nu o data, ci de doua ori!

Din pacate, ziua a inceput prost pentru reprezentantii nostri. Victor Crivoi nu a reusit sa depaseasca emotiile debutului pe zgura pariziana, fiind intrecut in patru seturi de spaniolul David Marrero, cu 6-3, 6-3, 5-7, 6-4. Venit din calificari, Crivoi a parasit editia din 2008 a turneului de Mare Slem de la Paris doar cu 5 puncte ATP si un cec in valoare de 14.290 de euro.

Apoi au venit insa succesele. Sau „succesurile”, cum ar zice unii. Celalalt reprezentant al Romaniei in turneul masculin, Victor Hanescu, s-a impus cu 4-6, 6-2, 4-6, 6-4, 6-3, in fata lui Dudi Sela. Clasat pe pozitia cu numarul 78 ATP - cu 17 locuri mai jos decat adversarul sau din Israel -, compatriotul nostru a luptat eroic si, cel mai important, a gresit mai putin in momentele decisive, cele opt break-uri reusite din 19 sanse inclinand in final decisiv balanta. Urmatorul oponent al lui Hanescu pe zgura de la Roland Garros va fi, din pacate, un francez. Din fericire insa, nu unul de speriat. Este vorba despre Florent Serra, jucator clasat pe locul 94 in ierarhia ATP care a trecut in primul tur de columbianul Santiago Giraldo, scor 6-4, 6-3, 6-2, dupa ce adversarul initial, mult mai valorosul Richard Gasquet, s-a retras de pe tablou din cauza unei accidentari.

Fericirea „tricolora” a atins paroxismul in orele ce au urmat. In varsta de doar 18 ani, Sorana Carstea a facut legea in intalnirea cu Anne Kremer. Dupa 25 de minute de joc, scorul era deja 6-0, 3-0 pentru reprezentanta noastra. Pentru e evita o umilinta totala, tenismena din Luxemburg a declarat forfait, simuland o accidentare.

Din pacate insa, Sorana si Victor vor ramane singuri nostri reprezentanti la Roland Garros. Ioana Raluca Olaru si Edina Gallovits au fost eliminate miercuri seara in primul tur al turneului parizian. Raluca Olaru (locul 55 WTA) a fost invinsa de jucatoarea franceza Stephanie Cohen-Aloro (nr. 61 WTA), cu scorul de 7-6 (7/4), 6-3, in timp ce Edina Gallovits (locul 54 WTA) a pierdut in fata Victoriei Azarenka (Belarus), cap de serie numarul 16, cu scorul de 1-6, 3-6.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea