Social

#oligarh rus #cumparare ziar

Un oligarh rus ex-KGB cumpara cotidianul britanic Evening Standard

Miliardarul Aleksandr Lebedev, fost agent KGB, va cumpara cotidianul Evening Standard joi.

Conform intelegerii Lebedev va cumpara 75% dintre actiunile ziarului, iar grupul Associated Newspapers va avea 24%, scrie The Guardian.

Totusi, un responsabil al Evening Standard a declarat: "Tot ce stiu este ce am citit in Guardian , nu stiu nimic altceva".

Aceasta tranzactie va constitui un pas nemaintalnit pana acum in istoria presei britanice - prima data cand un fost membru al unui serviciu de informatii strain va detine un ziar britanic. Lebedev a povestit ca citeste Evening Standard si alte ziare britanice de cand era un tanar spion la ambasada sovietica din Londra, la sfarsitul anilor '80.

"Trebuia sa citesc fiecare ziar. De aceea eram acolo. Trebuia sa citesc Financial Times, Guardian, Standard si Daily Mail. Evening Standard era un ziar foarte bun, avand cativa jurnalisti absolut straluciti", a spus Lebedev.

Vanzarea Evening Standard catre un fost spion rus a fost probabil discutata la cel mai inalt nivel al guvernului. Tranzactia survine dupa trei ani de relatii tensionate intre Londra si Moscova, in urma otravirii in 2006 a fostului agent KGB Aleksandr Litvinenko, la Londra, si in urma refuzului Kremlinului de a-l extrada pe Andrei Lugovoi, presupusul criminal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea