Social

# vaccin anti-coronavirus # vaccin coronavirus #vaccin

Un nou vaccin anti-coronavirus! Cine il produce

A aparut un nou vaccin anti-coronavirus. Acesta se afla in faza finala de testare, iar daca rezultatele sunt promitatoare, urmeaza sa fie fabricat pe scara larga.  

 

Compania americana de biotehnologie Novavax a anuntat ca inceput ultima faza de testare a vaccinului impotriva Covid-19. Actiunea de testare are lor in Regatul Unit si urmeaza sa includa 10.000 de participanti cu varsta cuprinsa intre 18 si 84 de ani.

"Din cauza actualului nivelul ridicat de transmisie a SARS-CoV-2 si dat fiind ca va continua probabil sa fie ridicat in Regatul Unit, suntem optimisti ca testul clinic va beneficia de o recrutare rapida si in scurt timp va produce rezultate despre eficienta", a declarat Gregory Glenn, directorul de cercetare si dezvoltare al companiei, potrivit realitatea.net.

Este al 11-lea vaccin experimental din lume care intra in ultima faza a testelor clinice, pe zeci de mii de participanti, dintre care, in general, jumatate primesc un placebo si restul vaccinul.

Cele mai avansate priecte sunt cele dezvoltate de AstraZeneca, partener al Universitatii Oxford, de Pfizer si de Moderna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea