Social

#concediu medical #romania #concediu

Un nou tip de concediu medical in Romania. Cine poate beneficia de 45 de zile libere si in ce conditii

Un nou tip de concediu medical in Romania! Persoanele care ingrijesc pacienti ce sufera de afectiuni oncologice pot obtine un concediu medical de 45 de zile pe an. Acest tip de concediu va fi acordat doar daca salariatii au lucrat lucrat cel putin sase luni in ultimele 12 luni.

Proiectul va trebui promulgat de presedintele Klaus Iohannis. Acesta va intra in vigoare dupa doua luni de la aparitia in Monitorul Oficial.

„Beneficiaza de concediu si indemnizatie pentru ingrijirea pacientului cu afectiuni oncologice in varsta de peste 18 ani asiguratul care, cu acordul pacientului, il insoteste pe acesta la interventii chirurgicale si tratamente prescrise de medicul specialist. Pacientul cu afectiuni oncologice isi poate exprima acordul (…) numai pentru o singura persoana la fiecare interventie chirurgicala, respectiv tratament”, se arata in proiectul de lege.

Concediul medical pentru ingrijirea bolnavilor de cancer va putea avea o durata maxima de 45 de zile calendaristice pe an, pentru un pacient. Certificatul de concediu medical va fi eliberat, in acest caz, de catre casa teritoriala de asigurari de sanatate, care-l va transmite salariatului si angajatorului fie in format tiparit, fie in format electronic, scrie avocatnet.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea