Social

#animale #olanda #cereale #scandal #furaje cancerigene #toxina

Un nou scandal pentru Romania: furaje cancerigene in Olanda

Trei ferme din Olanda au primit din Romania nutret contaminat cu o substanta cancerigena, potrivit site-ului dutchNews.nl.

In urma analizelor de laborator, s-a constatat ca hrana pentru animale era contaminata cu aflatoxina, o substanta ce poate cauza cancer.

Aceasta a fost descoperita pentru prima data in Germania vinerea trecuta. Autoritatea Pentru Siguranta Alimentara a declarat atunci ca ar putea fi afectate aproximativ 6.500 de ferme.

Agentia NVWa a precizat ca nu exista riscuri pentru sanatatea publica, pentru ca porumbul contaminat este amestecat cu alte cereale, iar animalele nu asimileaza aflatoxina peste nivelul admis.

De asemenea, nu exista indicii care sa arate faptul ca furajele contaminate ar fi ajuns la fermele de lapte, a explicat NVWA.

Aflatoxina este una dintre cele mai puternice substante cancerigene din natura. Ea este produsa de o specie de ciuperci care creste pe fan si cereale si poate ajunge in laptele animalelor care mananca nutret contaminat.

Sursa foto: greenblog.descopera.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea