Social

#porumb #omg # organism modificat genetic

Un nou organism modificat genetic va fi cultivat in Europa

Ca urmare a faptului ca tarile membre ale Uniunii Europene nu au reusit sa ia o decizie in acest sens, un nou organism modificat genetic (OMG) ar putea primi autorizatia de cultivare pe teritoriul UE, potrivit unui anunt facut de Comisia Europeana.

Este vorba despre porumbul 1507 al firmei americane DuPont Pioneer, despre care se speculeaza ca ar fi toxic nu doar pentru insectele daunatoare, ci si pentru fluturi.

CE a solicitat DuPont Pioneer sa aduca dovezi conform carora porumbul 1507 nu este periculos pentru fluturi, insa, potrivit organizatiei Greenpeace, firma americana nu a furnizat nicio dovada in acest sens pana in momentul de fata.

In pofida opozitiei a 19 state membre ale UE, lipsa unei majoritati calificate care sa impiedice autorizarea cultivarii porumbului modificat genetic DuPont Pioneer forteaza Comisia Europeana sa o aprobe in urmatoarele 24 de ore.

Sursa foto: marycrimmins.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea