Social

Un nou NATO in America de Sud

Presedintele venezuelean, Hugo Chavez , a declarat ca guvernul din tara sa incearca sa infiinteze, in America de Sud , un consiliu de aparare de tip NATO.­ Printre tarile implicate in proiect, alaturi de Venezuela, se numara si Brazilia.

Chavez a amintit ca a inaintat o propunere si­milara in 1999, la inceputul presedintiei sale, dar ca aceasta s-a lovit de opozitia liderilor din regiune. "Am spus candva ca, asa cum exista NATO - Or­ganizatia Tratatului­ Atlan­­ticului de Nord - de ce ­n-ar putea exista si SATO - Organizatia Tratatu­lui Atlanticului de Sud?". Liderul de stanga a adaugat ca acest consiliu ar reuni tarile din zona pentru "crearea propriilor politici de aparare".

Oficiali de la Caracas aveau stabilita, in cursul zilei de ieri, o intalnire cu Nelson Jobim , ministrul brazilian al apararii, pentru a discuta despre acest proiect. Declaratiile au fost fa­ cute la Caracas, in fata a zeci de mii de oameni, iesiti in strada pentru a marca cea de-a sasea aniversare a tentativei de lovitura de stat impotriva lui Hugo Chavez.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea