Social

#gripa porcina #focar #internare #avion #institutul cantacuzino #matei bals

Un nou focar de gripa porcina la Bucuresti

Un al doilea focar de gripa porcina a fost confirmat de Ministerul Sanatatii. O alta femeie intoarsa de la New York de curand a fost internata la Institutul de boli infectioase "Matei Bals", alaturi de mama ei.

Starea tinerei de 28 de ani, care a sosit pe 29 mai din SUA, este buna. Mama ei nu prezinta inca nici un simptom, a spus Geza Molnar, consilier Ministerul Sanatatii.

Cele doua cazuri noi au fost confirmate de Institutul Cantacuzino astazi, dupa ce femeia s-a prezentat cu o zi inainte la spital. In prezent medicii se concentreaza asupra stabilirii cate alte persoane care au venit in contact cu pacientele ar putea infectate. Cursa cu care a venit femeia de 28 de ani este AFR007 Paris-Bucuresti, cu aterizare pe Otopeni, iar locul pe care a stat este 39A, informeaza Realitatea.net.

"Se raspandeste, fara nicio discutie, dar ambele focare sunt de import. La femeia de 28 de ani s-a indentificat deja cursa aeriana , Air France , si locul pe care statea. Sunt in curs de identificare si pasagerii din avion", a declarat Geza Molnar, consilier Ministerul Sanatatii.

Toti contactii si pasagerii cursei Air France urmeaza sa fie testati pentru impiedicarea raspandirii virusului.

Primele cazuri de infectii cu virusul A/H1N1 au fost inregistrate saptamana trecuta la o femeie care s-a intors pe 23 mai de la New York. Alaturi de ea au fost internati fiul si tatal ei, bolnavi si ei.

 

Citeste si

Primul caz confirmat de gripa porcina in Romania

Gripa porcina - externare "de ochii presei"

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea