Social

#atentionare meteo #grindina #cod galben #anm # ploi torentiale #avertizare #vreme rece

Un nou COD GALBEN de ploi si instabilitate atmosferica. Unde este anuntata grindina

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat un nou cod galben de instabilitate atmosferica valabil pentru urmatoarea perioada. Potrivit ANM, se vor semnala caderi insemnate de ploaie, grindina si descarcari electrice pe arii extinse.

 

In intervalul 09 iunie, ora 12:00 – 11 iunie, ora 23:00 va ploua in aproape toata tara si se vor manifesta fenomene de instabilitate atmosferica.  

„In intervalul mentionat, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si, izolat, grindina. Aceste fenomene se vor semnala indeosebi in zonele de deal si de munte, precum si in sudul, centrul si estul teritoriului.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp si, pe arii restranse, 25...50 l/mp.

 Instabilitatea atmosferica va fi accentuata si la sfarsitul saptamanii.”, anunta ANM.   

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul de valabilitate 09 iunie, ora 12:00 – 09 iunie, ora 22:00 este in vigoare un cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata si ploi torentiale, in mai multe judete ale tarii, cu  precadere in centrul si sudul tarii.

“Pe parcursul zilei de miercuri (9 iunie) in Oltenia, vestul si nordul Munteniei, Dobrogea, local in Transilvania, precum si in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina.

In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 40 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea