Social

Un nou Bin Laden pentru Al Qaida

Potrivit unui raport recent al serviciilor secrete occidentale, Abu Ubaida Al Masri, „bratul armat" al lui Osama bin Laden , totodata „creierul" atentatelor de la metroul londonez din iulie 2005, este pe cale sa devina unul dintre cei mai importanti factori de decizie din randul retelei teroriste Al Qaida.

Ascensiunea acestuia incepe in perioada anilor ’90, cand cere azil in Germania si frecventeaza un student la informatica marocan care mai tarziu va deveni ginerele lui Ayman Zawahiri , numarul doi din Al Qaida. In 1999, ajunge in taberele de antrenament din Afganistan si devine instructor pentru „aspirantii" teroristi , pe care ii invata cum sa fabrice si sa foloseasca bombe si explozibili.

Dupa capturarea, in 2003, a lui Khalid Shaikh Mohammed, „artizanul" atacurilor din 11 septembrie, Al Masri devine oficial responsabilul Al Qaida, cu noi atacuri indreptate impotriva Occidentului. Impreuna cu irakianul Abdul Hadi, refugiat in Pakistan, pune la cale masacrul de la metroul londonez din 7 iulie 2005.

Abu Al Masri este descoperit, in iulie 2006, intr-o tabara de antrenament din Waziristan, de unde avertizeaza serviciile de informatii, pregateste noi atacuri impotriva unor tari europene.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea