Social

Un militar si-a impuscat sotia si socrii, apoi a incercat sa se sinucida

Plutonierul-major Cristian Catalin Istrate are 39 de ani si a terminat scoala de subofiteri in anul 1987, la arma comunicatii si informatica. El era angajat al UM 01969, situata intre Campia Turzii si Luna. Militarul era seful depozitului unitatii militare de aviatie.
In noaptea de marti spre miercuri, plutonierul si-a parasit postul dupa ce ofiterul care ii era superior direct a plecat intr-o inspectie. Cristian Istrate era in pragul unei crize de nervi, cred colegii sai, determinata de faptul ca sotia sa vroia sa il paraseasca. Militarul si-a luat pistolul Carpati, de calibrul 7,65 milimetri, precum si o geanta cu lucruri personale, si a plecat spre locuinta socrilor sai, din comuna Viisoara, situata la cativa kilometri de unitatea militara.
Acolo, barbatul a gasit poarta inchisa cu un lacat. El a sarit gardul si a intrat in casa socrilor, unde se mutasera sotia si fiica sa. Cristian Istrate a inceput sa faca scandal, iar fiica sa, Alexandra, a sarit gardul si a fugit sa ii anunte pe angajatii postului de politie din comuna. Ea, insa, nu a mai ajuns pentru ca pe drum a auzit o serie de impuscaturi, a banuit ca s-a intamplat o nenorocire si s-a intors acasa.
In urma unei imbranceli cu sotia sa, militarul a scos pistolul din toc si a golit un intreg incarcator in femeie. A schimbat incarcatorul si si-a impuscat soacra, care iesise pe scarile de la intrare strigand dupa ajutor. Un glont l-a tras in socrul sau, care vroia sa il dezarmeze. Ultimul cartus si l-a pastrat pentru sine. Cristian Istrate si-a tras un glont in dreptul inimii.
Vecinii au iesit pe strada, speriati din cauza tipetelor si a impuscaturilor. Ei sustin ca la inceput au crezut ca niste copii se joaca cu petarde, iar apoi au crezut ca au venit hotii. Mai multi oameni au mentionat ca au gasit casa ravasita si pete de sange peste tot. Alarmati, au chemat o ambulanta care i-a transportat pe cei patru la Spitalul Municipal din Campia Turzii.
De acolo, socrul lui Cristian Istrate a fost dus la Sectia de Chirurgie a Spitalului Municipal Turda, unde medicii au scos din corpul acestuia un glont. Plutonierul, sotia si soacra sa au fost dusi la unitatea de primire a urgentelor din cadrul Clinicii de Chirurgie I a Spitalului Judetean Cluj. Sotia si soacra militarului au fost internate la Sectia de Terapie Intensiva si apoi operate.
Cristian Istrate a fost dus la Institutul Inimii, unde a fost supus si el unei interventii chirurgicale. La ora la care transmitem stirea, Corina Istrate se afla in stare critica. Disputa dintre soti s-a terminat cu introducerea unei actiuni de divort de catre femeie si avusese loc deja primul termen in proces. In data de 16 decembrie ar fi urmat sa se prezinte din nou in fata instantei si sa declare ca refuza sa se impace cu sotul ei.

Violent, sotul isi batea sotia

Totodata, vecinii sustin ca dupa 15 ani de casnicie plutonierul a devenit violent si a inceput sa isi bata sotia. Femeia lucra ca bibliotecara in Viisoara si era studenta la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a Universitatii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia. Se pare ca barbatul nici nu vroia sa auda de divort si se manifesta in continuare cu o violenta iesita din comun. Barbatul a tras cu furie in sotia sa, dovada fiind numarul mare de gloante trase asupra femeii. Medicii au scos din corpul ei sapte gloante, iar din cel al mamei sale, alte trei gloante. Corina Istrate este in stare critica pentru ca a pierdut mult sange.
Alexandra Istrate, fata militarului, a fost cazata la niste vecini, care i-au dat calmante ca sa poata adormi, a spus Maria Sarbu, una dintre rudele sale. Starea fetei era si astazi foarte agitata, data fiind gravitatea evenimentelor la care a fost nevoita sa asiste.
Purtatorul de cuvant al Bazei Aeriene 71 din Campia Turzii, locotenentul-comandor Marian Dobre, a afirmat ca plutonierul-major Cristian Istrate era un militar constiincios, care servea la unitatea militara de aviatie de mai mult de un deceniu si jumatate. Colegii sai sustin ca nu au avut niciodata probleme cu el. Unii dintre ei au participat la nunta organizata in Viisoara acum 15 ani si au adaugat ca nu isi inchipuie care a fost motivul pentru care barbatul a devenit din ce in ce mai violent.
Parintii militarului au aflat de la ziaristi de cele petrecute la Campia Turzii. Ei au pornit la drum sperand ca vor putea sa stea de vorba cu el si ca vor afla, astfel, intreaga poveste. Tatal si mama plutonierului nu stiau prea multe despre tensiunile dintre cei doi soti.
Parchetul Militar Cluj , Inspectoratul Judetean de Politie si conducerea unitatii militare au inceput o ancheta in acest caz. Comisia de verificare a adunat toate documentele referitoare la militar. Vor fi verificate in special fisele de evaluare psihologica din ultimii ani a lui Cristian Istrate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea