Social

Un miliardar american, ambasador in Micul Paris

Casa Alba a nominalizat un nou ambasador in Romania. Presedintele George Bush il va trimite la Bucuresti pe Nicholas F. Taubman, un om de afaceri in virsta de 75 de ani .

Pina la intrarea in functie, nicholas taubman trebuie sa fie audiat si aprobat de o comisie a Senatului american. Apoi noul ambasador va veni in Romania pentru a-si prezenta scrisorile de acreditare la Palatul Cotroceni presedintelui Traian Basescu.

Nicholas Taubman s-a nascut in 1930 si este un sustinator de traditie al Partidului Republican. Numele sau apare pe lista sponsorilor presedintelui George W. Bush cu donatii financiare in campania electorala de anul trecut.

Familia Taubman si-a cladit 0 la inceputul anilor 1930 prin mai multe magazine de piese de schimb auto. Tatal lui Nicholas, Arthur Taubman, a dezvoltat firma Advance Auto Parts intr-o retea nationala care este astazi a doua ca marime din SUA in acest domeniu. Tot Arthur Taubman a ajutat in al Doilea Razboi Mondial aproape 500 de evrei din Europa sa scape de teroarea nazista emigrind in Statele Unite.

Avere de un miliard de dolari

Afacerea cu piese de schimb a fost mostenita de Nicholas Taubman, care a vindut majoritatea actiunilor in 1998. Numele Taubman figureaza printre cele mai bogate 100 de familii din Statul Virginia, cu o avere estimata la aproape un miliard de dolari.

Impreuna cu sotia sa Jenny, care a fost in tinerete incorporata in armata israeliana , Nicholas Taubman s-a implicat in numeroase proiecte de sustinere a comunitatii din Roanoke, Virginia, unde locuieste.

Printre pasiunile sale se numara vinatoarea de pasari si masinile sport. Este cunoscut ca o persoana foarte muncitoare, careia nu-i plac prea mult petrecerile, interviurile sau discursurile publice.

In perioada urmatoare, Nicholas Taubman va intra intr-un program special al Departamentului de Stat american pentru a invata cit mai multe despre Romania si despre politica Statelor Unite in zona. Votul Congresului va insemna numirea oficiala a sa in fruntea ambasadei SUA la Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea