Social

#emil boc #guvern #reduceri salariale

Un miliard de euro la buget din prima zi

Emil Boc nu a pierdut timpul la Guvern in prima zi si s-a pus imediat pe treaba. Impreuna cu toti ministrii convocati, dupa instalare, el a propus primul set de masuri al noului guvern, care a adus un miliard de euro bugetului de stat.

Prima masura luata de noul Executiv au fost plafonarea salariilor sefilor de agentii si companii de stat pana la 4.800 de lei pe luna. Apoi, cu inca doua masuri: taierea indemnizatiilor din CA-uri si suprimarea a 145.000 de posturi din administratie, acum vacante s-a ajung la o economie de un miliard de euro la bugetul de stat.

"In acest sens am adoptat mai multe acte normative care sa dea un semnal de austeritate", a declarat Boc in cadrul conferintei de presa. Astfel, noul Cabinet a decis plafonarea salariilor sefilor de agentii guvernamentale, regii , societati comerciale, companii la care statul este actionar unic sau majoritar.

Dupa sefii regiilor cu salarii uriase, urmatorii pe lista au fost membrii consiliilor de administratie. "In anul 2009, indemnizatia acestora va fi de 1% din indemnizatia directorului sau a presedintelui CA. Astfel, daca un membru in CA al Transelectrica castiga pana acum 4.000 de lei, adica 20% din salariul de 200 de milioane de lei vechi al directorului, acum va castiga 1% din 4.800 lei, adica 48 de lei", a precizat Boc.

A treia masura adoptata de noul Executiv prevede blocarea posturilor vacante in cursul anului viitor. Salariile care ar fi fost platite pentru cele 145.000 de posturi vor intregi miliardul de euro economisit de Guver, informeaza Cotidianul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea