Social

Un manager de spital din Iasi, demis miercuri, da in judecata Ministerul Sanatatii

Doctorul Anca Trifan, unul din cei 32 de manageri de spital demisi miercuri, a anuntat, joi, ca va contesta in justitie decizia Ministerului Sanatatii de a o inlatura din functie in urma evaluarii facuta de autoritatea centrala, transmite corespondentul NewsIn.

Fostul manager al Institutului de Gastroenterologie si Hepatologie (IGH) sustine ca demiterea ei ar veni si in urma unui "ordin" pe care nu l-a indeplinit, de incadrare cu jumatate de norma in cadrul spitalului a Elenei Toader, sotia judecatorului de Curtea Constitutionala, Tudorel Toader .

"Pe parcursul anului 2007, cel putin o data la 2 saptamani eram supusa diverselor presiuni. Ori de cate ori am fost in audienta la Ministerul Sanatatii, la Resurse Umane, prima intrebare era: "O cunoasteti pe doamna Toader?" urmand apoi solicitarea. De fiecare data la fel. In plus, am primit cateva "raspunsuri" de la Minister la intrebari pe care nu le-am pus niciodata, tot despre aceasta problema", a declarat, dr. Anca Trifan, intr-o conferinta de presa la care au participat majoritatea medicilor si asistentilor de la IGH.

Fostul manager a mai sustinut ca presiunile ar fi atins punctul culminant in luna decembrie, la o discutie telefonica cu directorul Autoritatii pentru Sanatate Publica Iasi, Mihnea Hurmuzache.

Presiunile au culminat cand domnul director Mihnea Hurmuzache mi-a spus <>. Convorbirea telefonica a fost auzita si de o parte a personalului administrativ", a adaugat dr. Anca Trifan.

Pe de alta parte, fostul manager considera ca evaluarea facuta de minister a fost nedreapta deoarece metoda a fost modificata prin ordine succesive, in timp ce ultimul ordin este dificil si lasa loc speculatiilor.

"Daca o eroare a managerului de cinci procente este penalizata drastic, lipsa de claritate a modalitatii de calcul a procentajelor din ordinul de ministru se pare ca nu are nici o importanta pentru domnul ministru Nicolaescu. Voi ataca pe toate caile, inclusiv in justitie, aceasta evaluare", a explicat dr. Anca Trifan.

Directorul ASP Iasi, Mihnea Hurmuzache, nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea