Social

#sua #incident #roman #american #condamnare

Un imigrant roman a fost condamnat la 30 de ani de inchisoare in SUA

Un cetatean roman a fost condamnat la ani grei de inchisoare in Statele Unite dupa ce i-a dat foc unui cetatean american , noteaza Adevarul. Vasile Graure, un imigrant roman din Washington a fost condamnat miercuri la 30 de ani de inchisoare dupa ce a fost gasit vinovat pentru ca i-a dat foc managerului unui club de striptease din capitala americana.

Incidentul pentru care a fost condamnat romanul s-a petrecut pe 3 noiembrie 2007, intr-un club de noapte din Washington. Victima incidentului se numeste Vladimir Djordjevic, are 27 de ani, si era patronul clubului “Good Guys”, in care a avut loc si infractiunea. Djordevici se afla in continuare in spital, la 16 luni dupa incident, din cauza arsurilor suferite.

Din ancheta a rezultat ca Vasile Graure, in varsta de 38 de ani, a vrut sa se razbune dupa ce a fost dat afara din clubul de striptease "Good Guys". Astfel ca, baut fiind, Graure s-a dus la o benzinarie din apropiere, de unde a cumparat o canistra, benzina si o bricheta, dupa care s-a intors la club, a inceput sa arunce benzina pe intrarea, dar si pe Djordjevic, care incerca sa il opreasca. Dupa ce a aruncat toata benzina a aprins bricheta si a aruncat-o pe suprafata imbibata cu combustibil.

Ulterior barbatul a fugit de la fata locului, iar politia l-a gasit intr-un motel din Virginia, unde incerca sa isi ingrijeasca arsurile grave suferite pe care el insusi le suferise in urma incidentului.

Familia americanului a fost foarte afectata de acest eveniment si i-a cerut judecatorului pedeapsa cu moartea pentru cele intamplate. Tocmai de aceea reactia la condamnarea data romanului i-a nemultumit pe americani, acuzat de atac cu intentia de a ucide si incendiere , sentinta finala fiind considerata prea blanda. Insusi judecatorul american a declarat in sedinta de pronuntare a sentintei ca l-ar fi trimis pe roman la scaunul electric daca ar fi putut face acest lucru, mai ales ca acesta nu s-a cerut niciodata scuze pentru faptele sale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea