Social

Un fost premier rus propune retrasarea frontierelor in Balcani

Solutia pentru situatia din Kosovo ar fi unificarea enclavelor sarbe in nordul provinciei pentru a le atasa ulterior la Serbia, a declarat fostul premier rus Evgheni Primakov.

"Cred ca cea mai buna solutie ar fi deplasarea sarbilor care traiesc in sudul Kosovo catre nord, mai aproape de frontiera sarba, pentru a atasa ulterior teritoriul lor la Serbia.

Sunt perfect constient ca unii ma vor critica, dar cred ca este unica solutie posibila", afirma Evgheni Primakov intr-un interviu acordat cotidianului belgradean Vecernje Novosti. Fostul sef al guvernului de la Moscova in perioada presedintelui Boris Eltin, care a condus si Ministerul rus de Externe in perioada ianuarie 1996-septembrie 1998, a apreciat ca inevitabila o noua retrasare a frontierelor in Balcani , proces care, a spus el, se va derula in doua directii.

"Pe de o parte, albanezii care traiesc in Macedonia, Muntenegru si in Serbia vor fi mai activi. Pe de alta parte, ceea ce s-a petrecut in Kosovo ar putea sa se repete in Bosnia", a apreciat Primakov.

Precedentul Kosovo, a continuat Primakov, ar putea fi exploatat la fel de bine de sarbii din Republika Srpska (entitatea sarba din Bosnia-Hertegovina ), cat si de croatii care intentioneaza sa paraseasca Federatia croato-musulmana (a doua entitate a Bosniei) pentru a se alatura Croatiei, ceea ce inseamna sfarsitul Acordurilor de la Dayton.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea