Social

#fost detinut politic #detinut expulzat daune

Un fost detinut politic cere statului roman daune de 50 milioane de euro

Fostul detinut politic Corneliu Nestor Popescu, de 73 de ani, cere Tribunalului Bucuresti sa oblige statul roman la plata a 50.000.000 de euro despagubiri.

El afirma ca a fost supravegheat permanent de Securitate, hartuit, batut, violat, inchis la un penitenciar de psihiatrie si apoi expulzat in SUA, informeaza NewsIn.

In actiunea depusa in instanta, Corneliu Nestor Popescu arata ca in anul 1970 a inceput "prigonirea" sa de catre comunisti, care l-au urmarit si apoi l-au internat la Penitenciarul pentru detinuti politici de la Poiana Mare, unde i-au administrat diferite substante, unele cu efecte de stupefiante .

Disidentul anticomunist, la vremea aceea un tanar asistent de regie la Animafilm, a denuntat presiunile facute de directorul Ion Drughean, care le cerea angajatilor sa remonteze un film documentar despre un accident de munca mortal "petrecut in graba intrecerii socialiste", pentru a musamaliza situatia reala, se arata in actiune.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea