Social

#ionel dragomir #proces #daune morale #traian băsescu

Un fost colonel SIE ii cere lui Basescu daune de 100.000 de lei

Fostul colonel SIE Ionel Dragomir ii cere lui Traian Basescu daune de aproximativ 100.000 de lei. Ionel Dragomir pretinde daune de la seful statului in procesul in care ii solicita presedintelui sa spuna daca el este "colonelul Dumitrescu ", despre care a afirmat, in anul 2005, ca a incurcat operatiunile de salvare a jurnalistilor rapiti in Irak.

De asemenea, la termenul de miercuri al procesului de la Tribunalul Bucuresti, fostul colonel SIE a cerut introducerea in cauza a SRI si SIE, urmand ca instanta sa decida in acest sens.

Magistratii Tribunalului Bucuresti s-au sesizat cu privire la competenta de judecata a instantei, urmand sa decida daca procesul va fi judecat de Tribunalul Bucuresti sau de o judecatorie de sector. Procesul fostului colonel SIE, Ionel Dragomir, cu Traian Basescu s-a amanat, pe 15 octombrie, pentru ca Dragomir sa isi angajeze avocat, dupa ce Administratia Prezidentiala a depus o intampinare , iar instanta i-a cerut fostului colonel sa spuna care e valoarea despagubirilor pe care le cere presedintelui.

Fostul colonel SIE Ionel Dragomir, dat afara in scandalul rapirii jurnalistilor romani in Irak, l-a dat in judecata pe presedintele Basescu, solicitandu-i acestuia sa spuna daca el este "colonelul Dumitrescu", despre care a spus, in anul 2005, ca a incurcat operatiunile de salvare a jurnalistilor.

"Reprezentantii Serviciului de Informatii Externe au declarat, in procesul in care colonelul Dragomir a contestat concedierea sa, ca l-a dat afara pe acesta, in urma afirmatiilor presedintelui Traian Basescu, din iulie 2005, care a spus ca a existat un colonel Dumitrescu care, prin informatiile date, ar fi incurcat operatiunile de salvare a jurnalistilor. Noi, prin acest proces, ii cerem presedintelui sa vina sa spuna daca Dumitrescu, de care a vorbit el, este colonelul Ionel Dragomir. Daca va spune ca Dumitrescu nu este Dragomir, atunci procesul se incheie din punctul nostru de vedere. Daca va spune ca acesta este Dragomir, atunci ii vom cere sa ne prezinte dovezile, iar daca nu are, sa plateasca daune", a explicat, pentru NewsIn, avocatul lui Dragomir, Antonie Popescu, motivul pentru care colonelul SIE l-a dat in judecata pe Traian Basescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea