Social

#europarlamentar #fonduri #abuz #furt

Un europarlamentar poate fura un milion de lire intr-un mandat

Un parlamentar european poate aduna, intr-un mandat de cinci ani, peste un milion de lire sterline, abuzand la maxim de fondurile puse la dispozitia sa.

Cotidianul britanic "The Times" a publicat in editia de duminica extrase din raportulul realizat de Robert Gavin, seful Comisiei de audit intern a Parlamentului European. Acestea dezvaluie metode frauduloase, prin care europarlamentarii pot aduna cu usurinta in decursul unui mandat de cinci ani peste un milion de lire sterline. 

Singurul europarlamentar crare a votat impotriva secretizarii raportului si a facut declaratii si comentarii asupra lui este liberal-democratul britanic Chris Davies. El sustine ca masurile luate de parlamentul european sunt intotdeauna mai mici fata de nevoie de reglementare, dar speraca situatia va fi revizuita pana in luna iunie, cand vor avea loc alegerile.

Metodele cel mai des folosite sunt plata unor asistenti inexistenti, angajarea unor membri ai familiei sau a unor colegi de partid pe post de asistenti sau folosirea unor companii-paravan carora li se fac plati pentru servicii care nu au fost prestate.

Un europarlamentar care incaseaza alocatia maxima pentru cazare (257 lire sterline pe zi), poate avea o locuinta pentru care plateste mult mai putin si poate strange pana la 100.000 lire sterline pe durata mandatului.

In urma unor dezvaluiri ale publicatiei "Sunday Times", anul trecut, conservatorul Den Dover a fost nevoit sa returneze suma de 500.000 euro pentru ca a platit din fondurile primite de la parlamentul european o firma a propriei familii si mai multi europarlamentari au fost anchetati pentru instrainarea fondurilor in scopuri personale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea