Social

#geert wilders #olanda #romania #bulgaria #ue #turcia

Un euro-parlamentar olandez nu mai vrea Romania in UE

Un parlamentar olandez nu ne mai vrea in Europa. Geert Wilders , parlamentar european reprezentand Partidul pentru Libertate, de extrema-dreapta, a declarat ca Romania si Bulgaria ar trebui sa paraseasca UE. Oficialul olandez a facut aceasta declaratie in cadrul unei emisiuni televizate la postul Euronews, in timpul careia a declarat ca Romania si Bulgaria sunt nepregatite pentru Uniune si corupte si nici o tara in afara de Ucraina nu ar mai trebui primita in UE.

Wilders a spus ca "Romania si Bulgaria sa paraseasca Uniunea Europeana", deoarece nu sunt pregatite si, in acelasi timp, sunt foarte corupte. Potrivit Evenimentul Zilei, euro-deputatul a precizat ca "nici un alt stat nu trebuie sa mai adere la Europa", singura tara care ar putea sa mai primeasca acest drept fiind Ucraina.

Parlamentarul olandez a respins ideea aderarii Turciei la UE, precizand faptul ca tara sa este prietena cu Turcia si o apreciaza, insa "turcii nu sunt membri ai familiei ". Din punctul sau de vedere aderarea Turciei ar costa scump si ar aduce multi imgranti, de care Uniunea nu are nevoie. El a pledat insa pentru "o Europa restransa, cu sarcini mai limitate", nicidecum una federala.

Geert Wilders este cel care a fondat Partidul pentru Libertate, partid de extrema dreapta cunoscut pentru pozitiile sale antiislamice. Formatiunea sa politica a ajuns in Parlamentul European dupa ce a obtinut 16% din voturile olandezilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea