Social

#cladire dezafectata # bebelus abandonat #copil abandonat

Un copil de nici doi ani, abandonat intr-o cladire dezafectata

Un copil de nici doi ani a fost abandonat de parinti intr-o cladire dezafectata din Iasi. Copilul a fost lasat intr-un adapost improvizat.

 

Copilul a fost gasit de politia din Iasi, in urma unui apel telefonic, efectuat in seara de 23 ianuarie. Oamenii legii s-au deplasat imediat la fata locului, unde au constatat ca sesizarea se confirma si au anuntat protectia copilului.

"In jurul orei 18.20, la Dispeceratul Politiei Locale Iasi a apelat un cetatean care sesiza ca, intr-un adopost improvizat din cladirea fostei fabrici de tigarete se afla o persoana fara adapost, careia i-a fost incredintata spre ingrijire o minora in varsta de doar doi ani", au precizat reprezentantii Politiei Locale Iasi.

Se pare ce bebelusul s-ar afla in grija unei persoane fara adapost. Insa, ajunsi la fata lofului, politistii au sesizat ca aceasta nu se afla in grija parintilor, fiind lasata singura in incinta cladirii abandonate. Micuta a fost luata si dusa intr-un centru de plasament din oras.

"La fata locului s-au deplasat politistii locali din cadrul Serviciului 1, impreuna cu politistii din cadrul Sectiei 1 Iasi si Sectiei 6 Iasi. Acestia au constatat ca cele sesizate se confirma. Astfel prin dispeceratul Politiei Locale Iasi a fost informata D.G.A.S.P.C. Iasi, care a dirijat un asistent social la fata locului si a prelut cazul. In urma verificarii de situatie, a fost necesara extragerea minorei, in varsta de un an si patru luni, din mediul in care locuia, fara nici unul dintre parinti. Copilul a fost transportat la Centrul de Plasament Veniamin Costache Iasi", adauga reprezentantii Politiei Locale Iasi.

Cladira dezafectata este o fosta fabrica de tigarete din Iasi. Aceasta este folosita adesea de catre omenii strazii pe post de adapost.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea