Social

#bani #pompe funebre #salvare #cadavru

Un cadavru de timisorean costa intre 300 si 500 de lei

Medicii de la Ambulanta vand cadavrele timisorenilor catre firmele de pompe funebre cu sume cuprinse intre 300 si 500 de lei. Aceasta este acuzatia formulata de anumiti patroni de firme de inmormantare la adresa personalului de pe Salvarile timisorene.

Din informatiile oferite de cei care au lansat acuzatiile rezulta ca pe cadavrele celor care nu pot fi salvati de catre medicii de pe Ambulante se duce o adevarata lupta, incheiata cu o licitatie. Trupurile neisufletite sunt vandute, la propriu, firmelor de inmormantari , cu sume de pana la 500 de lei, pentru fiecare corp "plasat".

Patronii firmelor care au facut sesizarile spun ca aceste corpuri sunt plasate preferential, in functie de cea mai mare oferta. “Suna omul la 112, vine ambulanta si nu reusesc sa salveze pacientul. Medicul sau asistentul plaseaza rudelor indurerate o carte de vizita de la firme de pompe funebre si ambulanta duce apoi cadavrul la morga. De acolo se rezolva totul”, a declarat, pentru Adevarul, Adrian Orbulescu, patronul firmei de pompe funebre Rostil.

Aceasta practica incurajeaza concurenta neloiala , spun patronii afectati. Eu sustin ca afacerile le-au scazut cu pana la 70 de procente din cauza acestor actiuni ale medicilor de pe Salvare.

Cu masina de pompe funebre la interventia Salvarii

Unul dintre patroni a povestit cum legaturile merg chiar pana la urmarirea actiunilor Salvarii de catre cei de la firmele de inmormantari. “Stiu de un caz cand salvarea s-a dus cu tot cu masina de pompe funebre dupa ea la interventie. Medicii trebuie sa salveze oameni, nu sa fie agenti de vanzari pentru pompele funebre. Iar tariful pentru fiecare cadavru plasat a crescut de la 100 de euro la 500 de lei. Este revoltator”, a povestit pentru Adevarul, Ioan Misaras, proprietarul firmei Obelisc .
 
Seful Serviciului de Ambulanta Timis nu a negat existenta unei astfel de practici. “Este o exagerare. Eu nu stiu de asemenea cazuri. Poate au fost, doua-trei cazuri. Dar cred ca este un razboi intre firmele de pompe funebre, in care ne implica pe noi. Eu o sa pun un anunt sa interzicem practica, daca exista. Poate unii medici mai tin cont uneori de banul, ochiul dracului, dar eu nu stiu cazuri concrete”, a precizat, pentru Adevarul, medicul Leonida Iancu, seful Serviciului de Ambulanta Timis. 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea