Social

#infectie West Nile #west nile #deces #braila #romania #tantari

Un barbat din Braila a decedat dupa ce a fost ciupit de un tantar. Acesta a fost infectat cu West Nile

Un barbat de 71 de ani, din Braila, a decedat dupa ce a fost diagnosticat cu meningita cauzata de virusul West Nile, virus transmis prin intepatura de tantari.

 

Barbatul se afla internat la Spitalul de Urgenta din Braila. La sectia de terapie intensiva a aceluiasi spital se mai afla o brileanca infectata cu West Nile.

Barbatul a fost diagnostivat cu West Nile la finalul lunii august, de atunci aflandu-se in stare grava la spital. In aceeasi situatie se afla si o femeie in varsta de 85 de ani, care este internata in continuare la Terapie Intensiva.  

Ambii pacienti fusesera internati initial pe sectiile Medicala si Boli Infectioase din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Braila, dar au fost transferati la Terapie Intensiva pentru ca au manifestat simptomele severe ale bolii. 

Ai fost intepat de tantar? Simptome la care sa fii atent  

Simptomele infectiei cu West Nile sunt diferite de la o persoana la alata atat ca manifestare cat si ca intensitate. Printre cele mai frecvente se numara: febra, dureri de cap, grata, varsaturi, lipsa apetitului, diaree, dureri musculare si articulare, urticarie la nivelul pieptului, stomacului sau spatelui, rigiditate la nivelul gatului.

In cazuri mai grave poate aparea dezorientarea, pierderea vederii, amorteala si paralizie, stupoare (simptom ce apare de regula in psihoze: deprimare, insensibilitate) si coma.

FOTO: piqsels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea