Social

#richard morlok #mita romania rovinari

Un american a dat mita pentru a obtine contracte la Rovinari

Directorul financiar al unei companii californiene care produce valve pentru industria nucleara, electrica, a petrolului si gazului, a recunoscut ca a dat mita pentru a obtine contracte cu mai multe companii straine, printre care si Complexul Energetic Rovinari din Romania.

Fostul director financiar al companiei californiene s-a recunoscut vinovat pentru rolul sau intr-un caz de dare de mita de aproximativ 628.000 de dolari catre numerosi oficiali guvernamentali straini, informeaza LA Times.

Richard Morlok , in varsta de 55 de ani, a recunoscut ca a planuit coruperea unor oficiali guvernamentali din Romania, China, Coreea de Sud si Arabia Saudita , pentru a obtine contracte pentru firma la care lucra, cu sediul in Orange County California.

Morlok a fost directorul financiar al companiei din 2002 pana in 2007. Din aceasta functie, el supraveghea departamentul financiar si avea responsabilitatea de a aproba anumite plati si transferuri financiare. El a recunoscut ca din 2003 pana in 2006, a incurajat compania sa dea mita in valoare totala de 628.000 de dolari unor oficiali de la companii straine de stat, pentru a obtine contracte.

Firma sa a obtinut profituri de aproximativ 3,5 milioane de dolari in urma contractelor obtinute prin dare de mita. Potrivit documentelor judiciare, au fost mituiti angajati de la Complexul Energetic Rovinari, China National Offshore Oil Company, PetroChina, Jiangsu Nuclear Power Corporation (China), KHNP (Coreea de Sud) si Safco (Arabia Saudita).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea