Social

#premiera mondiala #alpinism #alpinist roman

Un alpinist roman vrea sa incerce o noua premiera modiala

Alpinistul roman Constantin Lacatusu, alaturi de alti patru alpinisti germani, va incerca sa cucereasca, in premiera mondiala, varful Tsartse din Himalaya, inalt de 6.346 de metri, potrivit Clubului Montan Roman.

Varful Tsartse, din masivul Mukut Himal, se afla in nordul Nepalului, in apropierea granitei cu Tibetul, iar in ultimii ani numerosi alpinisti din Japonia, Franta, SUA, Germania si Romania au incercat, in zadar, sa cucereasca acest varf.

Alpinistul roman Constantin Lacatusu, dar si germanii Frank Meutzner si Goetz Wiegand au incercat sa escaladeze acest varf in 2006 si 2012. In cadrul acestor incercari, acestia au reusit insa, in premiera, sa urce pe varful Peak Europa, 6.403 metri, si pe Tashi Kang, 6.386 de metri, cele mai inalte varfuri, masivul Tsartse fiind al treilea.

Escaladarea varfului Tsartse se va desfasura intre 6 mai si 4 iunie, iar expeditia va fi filmata cu ajutorul unor microcamere de ultima generatie.

Alpinistul Constantin Lacatusu, 52 de ani, este primul roman care a escaladat Everestul, pe 17 mai 1995. De asemenea, Lacatusu este singurul alpinisit roman care a cucerit cele mai inalte varfuri de pe toate continentele.

Sursa foto: comunicatemedia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea