Social

#pufuleti # efecte pufuleti #sanatate pufuleti

Un aliment indragit de romani, periculos pentru sanatate!

Ieftini si gustosi, pufuletii se numara printre gustarile preferate ale romanilor, consumate si gratie aportului lor caloric redus. Cu toate acestea, potrivit spuselor dr. Gheorghe Mencinicopschi, pufuletii sunt periculosi pentru sanatate.

Pericolul este dat de ingredientele care intra in compozitia pufuletilor - faina de porumb, sare si glucoza - care le ofera o densitate energetica mare (224 kcal/30 grame) si aduc organismului un aport excesiv de sodiu. In plus, cel mai adesea, pufuletii mai includ si arome artificiale, indulcitori si coloranti, produse sintetice nocive pentru sanatate, informeaza Doctorulzilei.ro.

Unul dintre cei mai periculosi coloranti regasiti in pufuleti este tartrazina (E 102), cea care le da culoarea galbena, o substanta cu potential alergen, cu precadere in cazul persoanelor care sufera de astm sau care prezinta sensibilitate la aspirina. In plus, tartrazina poate determina si probleme de vedere si respiratorii, favorizand si aparitia eczemelor.

Tot pufuletii mai contin si E124, o substanta posibil cancerigena, a carei doza zilnica nu trebuie sa depaseasca valoarea de 4 mg/kg corp, dar si E133 care, in cantitati mari, poate determina destructii cromozomiale si bronhoconstrictie.

Sursa foto: zf.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea