Social

Umarul lui Chivu rezista la derby-uri

Nationala de fotbal a Romaniei se reuneste astazi, la Saftica, pentru amicalul cu Rusia, penultimul inainte de confruntarile de la Euro 2008. Inainte de a imbraca noile tricouri tricolore, selectionatii lui Piturca si-au tocit crampoanele la echipele de club.

Capitanul Cristi Chivu a asistat din teren la cea de-a doua infringere a Interului in acest sezon (1-2 cu Juventus Torino), care a relansat lupta pentru titlu in Italia, insa prestatia sa a fost apreciata. „Corriere della Sera“ a scris ca romanul a dat dovada de „un spirit de sacrificiu exemplar“, remarcind executia „veninoasa la o lovitura libera din minutul 33, care i-a facut sa strige gol pe toti in afara de Buffon“.

Toate publicatiile din Italia au notat ca victoria torinezilor a fost cea mai buna „razbunare“ dupa ce Inter a beneficiat de retrogradarea Juventus in urma scandalului de coruptie izbucnit in fotbalul italian in 2006.

Intr-un alt meci din Italia, in timp ce la Bucuresti se inaugura un club „de fite“ al lui Mutu, acesta se batea pe teren pentru victoria Fiorentinei cu 1-0 in fata celor de la Lazio Roma, echipa la care nu a revenit accidentatul Radu Stefan. Mutu a incasat un cartonas galben in minutul 90, fiind suspendat pentru meciul cu Udinese.

Razvan Cocis vine cu informatii de la adversari, el fiind titular in meciul cistigat de Locomotiv Moscova cu 2-1 in fata celor de la Sinnik Iaroslavl. Inainte de revenirea la nationala, formatia lui Marius Niculae, Inverness, cu romanul titular, a pierdut cu 1-4 la Kilmarnock . Florin Cernat a pierdut deocamdata contactul cu Victor Piturca, insa fostul jucator de la Kiev spera sa primeasca un telefon de la selectioner la Euro 2008. Simbata, el a marcat doua goluri in victoria cu 7-2 obtinuta de Hajduk Split cu Inter Zapresici.

Daniel Niculae si Gabi Tamas au pierdut cu Auxerre pe teren propriu, 1-3 cu St. Etienne, in timp ce Ciprian Marica a prins doar banca de rezerve in meciul cistigat de VfB Stuttgart cu 4-1 in fata celor de la Hansa Rostock. Tot rezerva a fost si Ogararu pentru Ajax, in meciul cu Twente. 

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea