Social

Ultimul zbor al tricolorilor

Nationala Romaniei pleaca astazi spre Finlanda pentru ultima partida din preliminariile Cupei Mondiale din Germania. Ochii romanilor vor fi atintiti si asupra meciului dintre Cehia si Olanda, in perspectiva caruia atit cehii, cit si batavii se confrunta cu accidentari .

Romania isi traieste ultimele zile de speranta in privinta sanselor de a accede, nesperat, pe tabloul principal al Mondialului german. Plecati inca din start cu sansa a treia, tricolorii s-au tinut scai de statutul de outsider, o palida replica fiind consemnata abia pe final, cind trupa lui Victor Piturca a invins la Constanta pe Cehia, aproape prea tirziu insa. Cum matematica nu ne-a tradat, optimismul tricolorilor sta in meciul de simbata, din Finlanda. Nu numai in el, atit timp cit victoria Romaniei contra nordicilor cade in subsidiar in cazul in care Olanda nu reuseste, in aceeasi zi, sa cistige derby-ul grupei, cu Cehia.

Tricolorii pleaca astazi

Tocmai aspectul partidei adversarilor il macina pe selectionerul Victor Piturca, temator ca Adrian Mutu si compania vor juca in Finlanda cu gindul la Cehia si Olanda, partida care va debuta la doua ore dupa ce tricolorii intra in arena. Pe de alta parte, suspendarea lui Cristi Chivu, stilpul apararii si capitanul selectionatei tarii noastre, ii da batai de cap lui Piturca. Se pare totusi ca selectionerul va opta pentru cuplul Gabriel Tamas-Adrian Iencsi, fostul rapidist avind trei meciuri bifate in actualele preliminarii . Un factor important l-a constituit pentru Piti si meciul-test de aseara, din compania gruparii din esalonul al treilea, Sportul Studentesc II, in care a incercat sa cristalizeze primul 11 pentru partida de simbata, ultima a preliminariilor. Dupa antrenamentul de dimineata, tricolorii vor pleca, astazi, la ora 14.30, spre Finlanda, cu un charter.

Accidentari pentru Cehia si Olanda

In privinta meciului de care depinde soarta Romaniei, atit Cehia, cit si Olanda se confrunta cu probleme de efectiv. Mai pregnant, nationala lui Karel Bruckner, in cadrul careia a devenit incerta prezenta atacantului Milan Baros, accidentat la tendonul lui Achile, dar si a mijlocasului Vladimir Smicer, accidentat la coapsa. Pe lista indisponibililor puncteaza Koller, Jankulovski si Lokvenc. De partea cealalta, Robin van Persie a devenit si el incert, dupa ce s-a accidentat la antrenamentul de marti al Olandei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea