Social

#imagini alexandru arsinel #ultimele imagini cu alexandru arsinel #alexandru arsinel

Ultimele imagini cu indragitul actor Alexandru Arsinel au fost facute publice in aceasta vara. In ce stare se afla actorul

Ultima imagine cu indragitul actor alexandru Arsinel, a fost facuta anul acesta, in iunie, cand maestrul a fost decorat cu ordinul Crucea Bucovinei. Ceremonia de decorare s-a petrecut chiar in locuinta actorului, starea acestuia de sanatate fiind foarte fragila pentru a putea sa se deplaseze.

Actorul se afla in scaun cu rotile, fiind vizibil afectat de problemele de sanatate.

Acestea sunt ultimele fotografii cu Alexandru Arsinel care au fost facute publice. Fotografiile au fost postate pe Facebook de Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor.

Anul acesta, in iunie, maestrul primise ordinului Crucea Bucovinei in locuinta din Bucuresti, in prezenta membrilor familiei.

 Mai multe fotografii de atunci cu actorul Alexandru Arsinel au fost postate pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.

 “Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor o delegatie a Arhiepiscopiei condusa de Preacucernicul Parinte Constantin Oprea, consilier cultural, s-a deplasat la Bucuresti pentru a conferi domnului Alexandru Arsinel, fiu al eparhiei noastre si domnului Vasile Muraru, Director al Teatrului de Revista „Constantin Tanase” din Bucuresti cea mai inalta distinctie eparhiala, Ordinul „Crucea Bucovinei”, intrucat acestia au contribuit major la scena teatrului romanesc, televiziune si film, inscriindu-se in panoplia marilor actori romani, dar si ca cei care au sustinut Biserica prin diferite interventii ale domniilor lor in public in decursul timpului, „vazand lucrarea plina de ravna intru promovarea dreptei credinte si cultivarea valorilor neamului stramosesc si pretuind roadele pe care aceasta lucrare le are in sanul comunitatii crestine” (text gramata Crucea Bucovinei).

Conferirea ordinului Crucea Bucovinei, maestrului Alexandru Arsinel, a avut loc la resedinta din Bucuresti, in prezenta membrilor familiei domniei sale. Dupa citirea gramatei arhiepiscopale, parintele Constantin Oprea a transmis un cuvant de apreciere si multumire din partea Parintelui Arhiepiscop Calinic, iar marele actor, vizibil emotionat, a multumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de-a lungul vietii si pentru distinctia acordata. Maestrul si-a exprimat dorinta de a reveni pe meleagurile natale, la casa parinteasca din Dolhasca, la mormintele stramosilor sai, precum si la manastirea Probota sub streasina careia a crescut.

Delegatia Arhiepiscopiei s-a deplasat si la Teatrul de Revista „Constantin Tanase” – Bucuresti, pentru conferirea ordinului Crucea Bucovinei actorului Vasile Muraru, directorul institutiei. Membrii delegatiei au fost intampinati de maestrul Vasile Muraru, care in stitlul sau, cunoscut romanilor, a creat o atmosfera primitoare si vesela. Sensibilizat de gestul Arhipastorului nostru, maestrul a evocat importanta Bisericii in societatea actuala, ca fiind un factor important in formarea generatiilor de actori. Totodata, a rememorat evenimente importante din viata sa, mai ales acela al intalnirii cu Inaltpreasfintitul Parinte Calinic pentru prima data, cand a fost sfintita biserica din satul natal Doina, com. Girov, judetul Neamt.”, se arata pe site-ul arhiepiscopiasucevei.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea