Social

#Mark Sullivan #Ultima vale verde #lectura #carte #roman

Ultima vale verde - o poveste memorabila, despre eroism si curaj

Autorul bestsellerului "Sub un cer sangeriu", revine cu o poveste autentica – Ultima vale verde – al carei fir strabate mai multe tari, printre care si Romania, si in care maiestria condeiului se ia la intrecere cu flerul jurnalistului.

“Nu te lasa devorata de lucrurile rele care ti se intampla. Incearca sa vezi frumusetea in fiecare cruzime. Asta te elibereaza. Iarta celor care-ti gresesc daca vrei sa-ti vindeci o inima franta. Incearca sa fii recunoscatoare pentru fiecare pas inapoi si fiecare tragedie, pentru ca devii mai puternica depasind astfel de obstacole.” – Mark Sullivan, Ultima vale verde.

Mark Sullivan a scris 18 romane, printre care celebra serie Private – bestseller #1 New York Times (impreuna cu James Patterson). Cartile sale au fost recompensate cu nenumarate distinctii, printre care New York Times Notable Book si Los Angeles Times Best Book of the Year. Insa o data cu lansarea romanului Sub un cer sangeriu, in 2017, si-a gasit nisa: povesti din timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, care graviteaza in jurul unor oameni despre care foarte putini au auzit, dar ale caror voci merita sa fie impartasite cu restul lumii. Povesti despre vitejie si speranta impotriva tuturor pronosticurilor. Daca in Sub un cer sangeriu aflam povestea adolescentului italian Pino Lella, care a salvat evreii din Italia lui Musolini, trecandu-i fraudulos granita in Elvetia, in Ultima vale verde, Sullivan se concentreaza asupra unei familii de origine germana care traieste intr-o zona rurala din Romania, intr-una dintre cele mai intense perioade din istoria omenirii. Ultima vale verde este despre familia Martel care fuge atat din calea rusilor lui Stalin, cat si a nemtilor lui Hitler, cautand un loc unde isi pot trai viata in pace.

Sa fugi de un dusman. Si sa te afli la mila altuia. La sfarsitul lui martie 1944, in timp ce trupele lui Stalin patrund cu forta in Ucraina, tanarul cuplu alcatuit din Emil si Adelina Martel trebuie sa ia o decizie teribila: sa astepte intruziunea ursului sovietic si sa riste deportarea in Siberia? Sau, impotriva vointei lor, sa urmeze lupii – ofiterii nazisti criminali care au promis sa protejeze germanii „cu sange pur“?

Familia Martel este una dintre numeroasele familii cu radacini germane ai caror stramosi au trait in Ucraina din cultivarea pamantului vreme de peste un secol. Dar dupa ce au indurat regimul ingrozitor al lui Stalin, Emil si Adeline hotarasc ca trebuie sa fuga din tara lor impreuna cu lupii pe care-i dispretuiesc. Doar astfel pot scapa de sovietici si isi pot gasi libertatea. Prinsa intre doua armate rivale si nevoita sa treaca prin niste incercari cumplite pentru a-si implini speranta de a emigra in Vest, familia Martel spune o poveste brutala, complexa si in cele din urma biruitoare despre puterea extraordinara a dragostei, a credintei si despre vointa incredibila a unor oameni greu incercati de soarta.

"Mark Sullivan este inzestrat cu o imaginatie extraordinara, dublata de un talent autentic de a crea scene realiste, in care sunt surprinse atat infioratoare vremuri de restriste – precum bombardamentele, cat si profunde suferinte launtrice." – Historical Novel Society

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea